Sinirine hakim olan kazanacak

F.Bahçe'nin kadro olarak Beşiktaş'tan daha iyi olduğu görüşünde birleşen otoriteler, "Fener son maçlarda psikolojik olarak üstün. Taraftarın tribündeki duruşu da sonucu etkiler. Beşiktaş önce psikolojik olarak ayakta kalmalı" dediler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Kasım 2009 Güncelleme 18 Kasım 2009, 11:47
Sinirine hakim olan kazanacak

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş ile F.Bahçe arasında 21 Kasım Cumartesi günü oynanacak olan dev derbiyi masaya yatıran futbol otoriteleri karşılaşmada psikolojik faktörlerin saha içindeki futboldan daha ağır basacağını savundu.

SPOR TURU İÇİN TIKLAYIN


BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE DERBİSİNİN SONUCU NE OLUR?-ANKET

İŞTE TARİHE GEÇEN BEŞİKTAŞ VE FENERBAHÇELİLER...

Fener psikolojik açıdan üstün
Fenerbahçe'nin son yıllarda Beşiktaş karşısında sürekli kazanmasının Sarı-Lacivertli takıma psikojik bir üstünlük getireceğini söyleyen otoriteler Beşiktaş taraftarının duruşunun da maçı etkileyeceği görüşünde birleşti. Futbol otoriteleri, Beşiktaş'ın öncelikle psikolojik olarak ayakta kalması gerektiğinin de altını çizdi.

Rıdvan Dilmen: Kartal için son şans
Beşiktaş final maçlarını oynamaya devam ediyor. Ama bu final maçlarını oynama sayısı azaldı. F.Bahçe maçını kazanırlarsa yarışa ciddi biçimde ortak olacaklar. Eğer kaybederlerse zaten kaos yaşadıkları için toparlanamazlar. Beşiktaş'ın forvette sorunu var. Bunu derhal çözmeleri şart.

Oğuz Çetin: Taraftar etki edecek

Derbilerde psikoloji önemlidir. Zor durumda olan takım Beşiktaş. Bu nedenle maçı kazanma motivasyonları yüksek olacak. Seyirci desteğiyle maçı lehine çevirebilirler. Ancak seyirci futbolculara ve yönetime tepki gösterirse maçın seyri değişebilir. Fener'de Güiza ve Emre kilit isimler. Beşiktaş'ta Ernst'in performansı önemli. Korcan oynarsa avantaj Fenerbahçe'ye geçer. Çünkü bu maçın ağırlığını kesinlikle kaldıramaz.

Selçuk Yula: Fener çok avantajlı
Beşiktaş için bu karşılaşma daha önemli. Fenerbahçe maça rahat çıkacak. Eğer Beşiktaş yenerse yarışa ortak olur. Yenemezse işi mucizelere kalır. F.Bahçe'de Alex iyi oynarsa işin yarısı halledilir. Beşiktaş'ın kadrosu sürekli değişken. Eğer kalede Korcan oynarsa belki de çok başarılı olabilir. Görüntüye baktığımızda F.Bahçe çok ağır basıyor. İnönü'de oynamaları bir dezavantaj değil, bir avantaj. İlk golü atarlarsa rahat kazanırlar.

Metin Tekin: İnönü en büyük koz
Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yle İnönü Stadı'nda oynayacak olması Siyah- Beyazlı takımın en büyük şansı olacak. Bu maçta teknik ve taktik önemli değil. Eğer Beşiktaş saha ve seyirci avantajını iyi kullanırsa kazanır. Kalede Korcan oynarsa tecrübesizliğinden dolayı bir sıkıntı yaşanabilir. Ancak her şeye rağmen Beşiktaş güçlü rakibi karşısında 3 puana bu kez çok yakın görünüyor.

Ali Gültiken: Kazanmak zorundalar

Beşiktaş kendi saha ve seyircisi önünde elbette çok büyük bir avantaja sahip. Kazandıkları takdirde şampiyonluk yarışına ciddi biçimde ortak olacaklar. Futbolcuların maça bu bilinçle çıkacaklarını düşünüyorum. Bu maçta oyunun kaderini 2 takımın savunma oyuncularının göstereceği performans belli edecek. Eğer kalede Korcan oynarsa belkide göstereceği performansa kahraman bile olabilir. Her şey ona bağlı olacak.

Feyyaz Uçar: Berabere sonuçlanır
Derbileri kazanmak zorunda olan takımlar genelde kazanır. Ancak son yıllarda Beşiktaş'la F.Bahçe arasındaki maçlarda bu kural geçerli olmadı. Beşiktaş elbetteki kazanmak zorunda. Çünkü şu anda Fenerbahçe'nin 7 puan gerisindeler. Bu maçta Korcan oynarsa Beşiktaş için dezavantaj olur. Lige ara verilmesi iki takım için ne avantaj ne de dezavantaj oluşturur. Bu zorlu derbinin beraberlikle noktalanacağını tahmin ediyorum.

Alex&Ernst düğümü çözer
Futbol otoriteleri Beşiktaş'ta Ernst, Fenerbahçe'de ise Alex'in göstereceği performansın maçın sonucunu etkileyeceğini savundu.

BEŞİKTAŞ MI FENERBAHÇE Mİ? İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYIN

BEŞİKTAŞ'TA GÖZLER ONUN ÜZERİNDE OLACAK?


FENER'İN DERBİDEKİ KOZU KİM OLACAK?

"DAUM DERBİYİ NASIL KAZANDI?" HABERİ İÇİN TIKLAYIN